Girona plató
Casa Pastors, Girona (Gironès)

Des dels mateixos inicis del cinema i la televisió Girona s’ha convertit en nombroses ocasions en l’escenari de produccions de tot tipus de gèneres. El rodatge de la sèrie “Joc de Trons” ha estat la culminació d’un viatge que ha situat la ciutat en el moment més àlgid de la seva projecció internacional. En aquest marc, l’exposició Girona Plató vol ser un recorregut per la Girona que hem vist a la pantalla.
En les nombroses ocasions que Girona ha estat ciutat plató ha imperat la voluntat de secretisme i anonimat per part de les productores, fet que ha portat a limitar alguns espais públics mitjançant tanques provisionals d’obra i malles d’ombreig, tot plegat amb la voluntat de contenir els més curiosos i mantenir-los allunyats de les zones de rodatge. És per això que, a través del concepte museogràfic de l’exposició Girona Plató, s’ha volgut permetre al ciutadà traspassar les tanques i accedir a les zones fins ara inaccessibles. Amb la idea de “col·locar-se a l’altre costat de la tanca” s’ha plantejat el muntatge expositiu, el qual vol ser un viatge des de l’exterior a l’interior de la zona de rodatge.

Comissariat: Pep Prieto i Laura Merino / Organitza: Ajuntament de Girona, Museu d’Història de Girona i Museu del Cinema / Col·labora: Eva Micaló